Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 

ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στα Λιπάσματα της Καβάλας που γίνεται για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. 

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση που αξιοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή του αγώνα των εργαζομένων, βάζοντας πλάτη ουσιαστικά στα σχέδια της εργοδοσίας. Δίνοντας «αέρα» στην εργοδοσία να προχωρήσει σε 58 νέες απολύσεις.

Τα Λιπάσματα Καβάλας και ο επιχειρηματίας της, είναι ένα ακόμα παράδειγμα επιχείρησης που αφού για χρόνια ξεζούμισε τους εργαζόμενους της για να μεγαλώνει η κερδοφορία της, τώρα επιδιώκει να πετάξει στο δρόμο όσους εργαζόμενους δε δεχτούν να μετατραπούν σε πραγματικούς σύγχρονους σκλάβους.

Η εργοδοσία αξιοποιεί πλήρως το αντεργατικό, νομοθετικό οπλοστάσιο που της έχουν εξασφαλίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όπως και όλους οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, να δυναμώσει την επίθεση της, να αφαιρέσει δικαιώματα και κατακτήσεις.

Είναι αυταπόδεικτο πια σε κάθε εργαζόμενο για ποιόν νομοθετεί και για ποίον «δουλεύει» και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες. Για την μεγαλοεργοδοσία και τους επιχειρηματικούς ομίλους, για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους. Αντίστοιχη επίθεση ετοιμάζει να κάνει η κυβέρνηση άλλωστε με το νέο νόμο για τα εργασιακά, την πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ και τις ομαδικές απολύσεις. Και «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος» όπως πολύ καλά έχουν καταλάβει οι συνάδελφοι των Λιπασμάτων της Καβάλας.


Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο από την οργάνωση και την αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς. Να οργανώσουμε την πάλη όχι μόνο ενάντια στην αντεργατική πολιτική αλλά να βάλουμε πορεία για νέες κατακτήσεις, για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δουλειά με δικαιώματα και ΣΣΕ που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και μεροκάματα. Για να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις, να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις και οι ποινικές διώξεις.


Όχι στις ατομικές Συμβάσεις και τις διαθεσιμότητες. 

04/08/16