Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩTΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ- Μ.Μ.Ε  & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη διορίζει διοίκηση στο ΕΚΑ…
   H Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων καταγγέλλει την πρωτοφανή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία παρεμβαίνει υπέρ των εργοδοτών και της κυβέρνησης.
Η αστική δικαιοσύνη αποφασίζει την ακύρωση του 29ου Συνέδριου του ΕΚΑ (Μάιος 2016), των Αποφάσεων και των Αρχαιρεσιών του. Με ένα απαράδεκτο σκεπτικό υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων του σωματείου της ΑΛΦΑ Τράπεζας, το δικαστήριο, διατυπώνει τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι δεν προβλέπεται στο καταστατικό του ΕΚΑ αποκλεισμός αντιπροσώπων λόγω παρατυπιών στις αρχαιρεσίες που τους ανέδειξαν.
   Θέλουν να νομιμοποιήσουν ένα σωματείο το οποίο εμφάνιζε ψηφίσαντες για την Αθήνα από όλη την Ελλάδα(!) και μάλιστα χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Μάλιστα έχοντας τις πλάτες των τραπεζιτών και του κράτους αρνούνταν να προσκομίσει και οποιοδήποτε στοιχείο για τους ψηφίσαντες που παρουσίαζε.
   Η απόφαση του δικαστή ακυρώνει στην πράξη τη δυνατότητα των συνδικαλιστικών οργάνων, ιδιαίτερα των δευτεροβάθμιων, να ελέγχουν και να νομιμοποιούν τους αντιπροσώπους των συνδικαλιστικών τους αρχαιρεσιών όπως προβλέπουν ρητά τα καταστατικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που άλλωστε γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από ένα πρωτοβάθμιο σωματείο για να γίνει μέλος σε δευτεροβάθμιο. Ανοίγει το δρόμο του ολοκληρωτικού άμεσου ελέγχου των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η… «ανεξάρτητη» κατά τα άλλα δικαιοσύνη με τις αποφάσεις βγάζει τις περισσότερες απεργίες παράνομες. Ή με τα ασφαλιστικά μέτρα νομιμοποιούνται δεκάδες «μαϊμούδες» αντιπρόσωποι στα συνδικαλιστικά όργανα, προϊόν της νοθείας και του μαγειρέματος που κάνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, γνωρίζουμε το ρόλο της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης». Προκειμένου να χτυπήσουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργατικούς αγώνες δε θα διστάσουν πουθενά.  Θέλουν να περάσουν νέα αντεργατικά μέτρα για τα εργασιακά, τις ΣΣΕ, τις ομαδικές απολύσεις έχοντας το εργατικό κίνημα δεμένο χειροπόδαρα.
   Τεράστιες ευθύνες έχουν οι παρατάξεις ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ/ ΛΑΕ) – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, όχι μόνο γιατί είναι πρωταγωνιστές και οργανωτές σε όλο αυτό το σάπιο σκηνικό της νοθείας και του εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και γιατί στο ΔΣ του ΕΚΑ, την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, σαν έτοιμοι από καιρό αποφάσισαν να καταργήσουν την εκλεγμένη διοίκηση και να πάνε στο δικαστήριο να τους διορίσει καινούργια!
   Οι εξελίξεις στο ΕΚΑ και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης για λογαριασμό του κράτους και της εργοδοσίας, πρέπει να γίνουν κριτήριο για κάθε εργατοϋπάλληλο και άνεργο. Να σπάσει κάθε αυταπάτη ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι αστικές κυβερνήσεις που τους υπηρετούν μπορεί να υποχωρήσουν από τις επιδιώξεις τους και τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν. Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να τους ανατρέψει.
Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα.
Όχι στη νομιμοποίηση «μαϊμού» αντιπροσώπων στα συνδικαλιστικά όργανα.
Δεν δεχόμαστε τραπεζίτες και κράτος να ορίζουν διοίκηση στο ΕΚΑ.
Η Διοίκηση