Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

#Σωματειακή Επιτροπή Αφοί Βλάχου
# Σωματειακή Επιτροπή
Veridos Ματσούκης Α.Ε.
# Σωματειακή Επιτροπή
News Press Hold

Ανακοίνωση- Κάλεσμα
3-10-2016
Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

Το Σωματείο μας μαζί με άλλα κλαδικά Συνδικάτα της Βιομηχανίας, δίνει τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης  Εργασίας που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Θέτει ως βάση την τελευταία ισχύουσα ΣΣΕ και διεκδικεί την κάλυψη των απωλειών από την κρίση. Απαιτεί την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας, όπως ημιαπασχοληση, εκ περιτροπής  και ενοικιαζόμενη εργασία.

Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλων μας!

Είναι αγώνας που πρέπει να δώσουμε από κοινού ή διοίκηση του Σωματείου, οι εργοστασιακές επιτροπές  και κάθε πρωτοπόρος εργάτης και εργάτρια που δε συμβιβάζεται με τη χαμοζωή. Η έκβαση αυτού του αγώνα καθορίζεται από τη δική μας συμμετοχή. Κανένας εργάτης δε μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες του σε άλλους, ακόμα και τώρα, που το σωματείο που μας  εκπροσωπεί, είναι ταξικό.

Η δύναμη του Σωματείου μας είμαστε εμείς!

Μόνο με μαζική και οργανωμένη συμμετοχή και δράση μπορούμε να αλλάξουμε τη σημερινή κατάσταση. Όταν πετύχουμε κάθε εργοστάσιο να γίνει προπύργιο αγώνα για τα δικαιώματα μας στο χώρο δουλειάς, στον κλάδο, αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής μας, θα μπορούμε να αφήσουμε πίσω  τα αμυντικά αιτήματά και να υιοθετήσουμε επιθετικές διεκδικήσεις. Γιατί η μαζική συμμετοχή στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των αγώνων, είναι ένα όπλο που ακόμα δεν έχουμε δοκιμάσει και τώρα είναι η ώρα να το κάνουμε.

Στα εργοστάσια που εργαζόμαστε εμείς, με τη βοήθεια της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, έχουμε κάνει το βήμα εδώ και καιρό εκλέγοντας επιτροπές. Πλέον έχουμε αποκτήσει πείρα για το πως συλλογικά διεκδικούμε και πετυχαίνουμε ζητήματα. Για το πως εξειδικεύουμε τα αιτήματα του Σωματείου στο χώρο μας και πως συμβάλουμε στη γενίκευση της πείρας  στον κλάδο.

Καλούμε τον κάθε συνάδελφο από τα εργοστάσια που εργαζόμαστε να στηρίξει την πρωτοβουλία για την υπογραφή ΣΣΕ, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 6/10/16 και ώρα 18:30 στην Ομόνοια.

Καλούμε τους συναδέλφους από τα άλλα εργοστάσια του κλάδου που ακόμα δεν έχουν οργανωθεί,  να αξιοποιήσουν τη θετική πείρα που βγαίνει από εκεί που λειτουργούν σωματειακές επιτροπές, Παρ όλες τις αδυναμίες μας.


Μπορούμε η Πέμπτη 6/10/16, να μετατραπεί σε μια μεγάλη αγωνιστική συνάντηση του κλάδου. Να γίνει η απαρχή για κλιμάκωση του αγώνα με τα υπόλοιπα τμήματα της Εργατικής Τάξης. Να συμβάλει στην αποτροπή των αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε εργασία κι και συνδικαλιστικό νομό.