Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

«ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»
Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα κινητοποιήσεων.

Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας

Με απεργία την Τετάρτη 30/11/16 και στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια Πέμπτη και Παρασκευή, που νέκρωσε όλες τις μηχανές στο εργοστάσιο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Αφοί Βλάχου» στο Κορωπί.
«Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια σε απολύσεις και δουλεμπορικά γραφεία». Πανό με το σύνθημα αυτό κρέμασαν  οι απεργοί στην είσοδο του εργοστασίου. 

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων το πρωί της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι είχαν στο πλευρό τους την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, ενώ δίπλα τους βρέθηκαν επίσης η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και το επιχειρησιακό σωματείο στο εργοστάσιο «Μόρνος».
Με τον αγώνα τους διεκδικούν την κατάργηση της «ενοικίασης» εργαζομένων και τη μονιμοποίηση όλων όσοι δουλεύουν με αυτήν την άθλια εργασιακή σχέση. Διεκδικούν ίσους μισθούς και δικαιώματα για όλο το προσωπικό με βάση την τελευταία ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς και ανθυγιεινό επίδομα σε όλους όσοι εργάζονται στην παραγωγή. Παλεύουν ακόμα για την ανάκληση των απολύσεων στις οποίες προχώρησε πρόσφατα η εργοδοσία και την επιστροφή των συναδέλφων τους στις θέσεις τους.
Το Σάββατο 3/12/16 όπου έχουν αποφασίσει νέα 24ωρη απεργία, οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν για τον τρόπο που θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. 
02/12/16