Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Περιοδεία της Ομοσπονδίας Τύπου & Χάρτου 

στη Θεσσαλονίκη


Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου βρέθηκε την Παρασκευή 29/01/16 στη Θεσσαλονίκη. Βασικός σκοπός, ήταν να εκφραστεί έμπρακτα και από κοντά η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της MONDI και στο Σωματείο τους, που είναι σε πολυήμερες κινητοποιήσεις διεκδικώντας την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Οι συνάδελφοι εκεί βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας εδώ και μία εβδομάδα, ενάντια στην απαίτηση της εργοδοσίας για μειώσεις 15% στο μισθό και περικοπή μίας σειράς θεσμικών κατακτήσεων. Για την ερχόμενη εβδομάδα έχουν αποφασίσει πέραν από τις στάσεις εργασίας, 24ωρη απεργία την Τρίτη 2/02 και την Πέμπτη 4/02 όπου είναι και η γενική απεργία για το ασφαλιστικό. Η Ομοσπονδία ξεκαθάρισε πως οι δυνάμεις του κλάδου θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε όταν χρειαστεί να απαντήσει στις όποιες πιέσεις μπορεί να επιχειρήσει η εργοδοσία.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας του κλάδου για τη γενική απεργία της Πέμπτης 4/02 έγιναν συναντήσεις με τα επιχειρησιακά σωματεία στη ΜΕΛ και στην Carton Pack, ενώ έγινε περιοδεία στο εργοστάσιο της ΧΑΡΤΕΛ και εξόρμηση στη βαθυτυπία του Χατζόπουλου. Το απόγευμα της Παρασκευής  έκλεισε με σύσκεψη συνδικαλιστών στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν συνδικαλιστές από Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή. 

30/01/16


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩTΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ- Μ.Μ.Ε & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721
E- mail: enosi.lithografon@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ. 
Προς όλους τους ναυτεργάτες.

Χαιρετίζουμε τους απεργιακούς αγώνες των ναυτεργατών οι οποίοι προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση από 29 Γενάρη 06.00 έως 31 Γενάρη 06.00 απαιτώντας να αποσυρθεί το σχέδιο λαιμητόμος για το ασφαλιστικό της κυβέρνησης.

Στέλνουμε τη συμπαράσταση μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα, που παλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της Ε.Ε., την αντιαγροτική ΚΑΠ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει αδίστακτα την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, καλλιεργεί αυταπάτες όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για "βιωσιμότητα" του Ασφαλιστικού, ενώ στην πραγματικότητα βάζουν ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Όσο περνούν οι μέρες οργιάζει ακόμα περισσότερο η προπαγάνδα τους, προκειμένου να «πείσουν» τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων. Το νομοσχέδιο οδοστρωτήρας θα διαλύσει και τα τελευταία εναπομείναντα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα!

4 Φλεβάρη! Όλοι στη γενική απεργία!

Όλοι στο δρόμο του αγώνα!
ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

Αγωνιστικά
Η Διοίκηση

Μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο χαρτιού 

της Carton Pack Hellas, που βρίσκεται στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου.τη Δευτέρα 18/01/16 



Η φωτιά εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 18/01/16 λίγο μετά τις 7 το πρωί από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις αποθήκες του εργοστασίου της Carton Pack Hellas και λόγω των υλικών που υπήρχαν εκεί επεκτάθηκε γρήγορα και καίει ακόμα, προκαλώντας τεράστια καταστροφή.

Ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων με δηλώσεις του στο ekorinthos.gr σημειώνει ότι στο χώρο της αποθήκης την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά δεν υπήρχε κανείς, διότι παραλαβές ξεκινούν μετά τις 7.30 το πρωί, ενώ επεσήμανε πως δεν εξηγείται να καίγονται εσωτερικά τα ρολά χάρτου κι εκτιμά ότι η φωτιά δεν μπορεί να εκδηλώθηκε τυχαία.
Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις αποθήκες του εργοστασίου και λόγω των υλικών που υπήρχαν εκεί επεκτάθηκε γρήγορα και καίει ακόμα, προκαλώντας τεράστια καταστροφή. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 16 οχήματα και 40 πυροσβέστες που έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.
26/01/16

Συνεχίζουν τον αγώνα τους 

οι εργαζόμενοι της «Σόφτεξ»

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής βρέθηκαν  χτες οι εργαζόμενοι 


Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής έκαναν τη Δευτέρα 25/01/16 το πρωί οι εργαζόμενοι της«Softex»,απαιτώντας από τη Διοίκηση να μην ανάψει το «πράσινο φως» για τις ομαδικές απολύσεις, όπως επιδιώκει η πολυεθνική «Bolton».  Στο πλευρό τους βρέθηκε η περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αλεξάνδρα Μπαλού.
Αντιπροσωπεία του επιχειρησιακού σωματείου συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα. Τόνισαν ότι δε θέλουν άλλο ένα δελτίο Τύπου ή μια ανακοίνωση που να αναγνωρίζει στα λόγια το δίκιο τους, αλλά απαιτούν ένα επίσημο έγγραφο προς την εταιρεία, με το οποίο η Περιφέρεια θα ξεκαθαρίσει τη θέση της ως προς το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων. Ως αποτέλεσμα της παρέμβασης του Σωματείου, το θέμα θα τεθεί προ ημερησίας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου θα παραστούν εκπρόσωποι των εργαζομένων.


Σε μαζική εξόρμηση στην Ιερά Οδό, στο ύψος του εργοστασίου, προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 26/01/16 οι εργαζόμενοι στη «Softex». Ανοίγοντας πανό και στα δύο ρεύματα του δρόμου και μοιράζοντας ανακοινώσεις στους οδηγούς και στους επιβάτες των διερχόμενων λεωφορείων, ενημέρωσαν για τα σχέδια της πολυεθνικής «Bolton» να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο και να πετάξει 130 εργαζόμενους στην ανεργία. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν με την αλληλεγγύη τους τον αγώνα που δίνουν, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δουλειά.Στην ανακοίνωσή του το σωματείο υπενθυμίζει πως οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με δεκάδες εργατικά ατυχήματα, αλλά και απολύσεις τη γιγάντωση της επιχείρησης όλα τα προηγούμενα χρόνια. «Εμείς οι εργαζόμενοι στη "Softex" καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, όλα τα σωματεία, όλους όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική (κυβέρνησης - ΕΕ - εργοδοσίας) να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας. Ο μόνος τρόπος να σταθούμε όρθιοι και να βγούμε νικητές είναι να οργανωθεί και να γιγαντωθεί ο αγώνας παντού. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας, ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!», σημειώνουν μεταξύ άλλων.
26/01/16
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων

Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Δευτέρα 25/01/16 σε συνεδρίαση της διασωματειακής επιτροπής του Τύπου και των ΜΜΕ, αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσει ο κλάδος σε απεργία την Τετάρτη 3/02/16 με σκοπό να καλυφθεί από τα ΜΜΕ η Γενική Απεργία στις 4/02/16 την επόμενη ημέρα. Μάλιστα αποφασίστηκε η συγκέντρωση των εργαζομένων του κλάδου, να γίνει έξω από το Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29). Για την παραπάνω απόφαση, μας μεταφέρθηκε και η σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΣΥ και η πρόθεση της να συντονιστεί με τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου, μεταθέτοντας την απεργία που είχε εξαγγείλει για τις 28/01.

Με έκπληξη σήμερα διαπιστώνουμε ότι η ΠΟΕΣΥ εμμένει στην απεργία για τις 28/01, αδιαφορώντας για την απόφαση του διασωματειακού.  Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση, λειτουργεί υπονομευτικά και διασπαστικά στον αγώνα του κλάδου ενάντια στην επίθεση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην κοινωνική ασφάλιση. Οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, από την αρχή εκφράσαμε τη διαφωνία μας στην ημερομηνία που υπονομεύει την Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη. Δε δίνει τη δυνατότητα στοιχειώδους  προετοιμασίας για μαζική συμμετοχή των συναδέλφων.

Το ασφαλιστικό, δεν είναι ζήτημα που μπορεί ο κάθε κλάδος να το αντιμετωπίσει συντεχνιακά, ζητώντας απλά την εξαίρεση του ταμείου του ή τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου. Κοινωνική ασφάλιση είναι οι συντάξεις, η υγεία και η πρόνοια, είναι ένα πλέγμα κατακτήσεων των εργαζομένων που η Κυβέρνηση ξηλώνει με ένα νόμο. Αυτός ο νόμος δεν παίρνει διορθώσεις και πρέπει τώρα να αποσυρθεί στο σύνολό του.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε «ομάδες εργασίας» από πρόθυμους συνδικαλιστές που παζαρεύουν το τι θα χάσουμε. Πρέπει τώρα να τους γυρίσουν την πλάτη, παίρνοντας μέτρα ώστε να αλλάξει ο συσχετισμός στο εργατικό κίνημα και να απαλλαγεί από τέτοια βαρίδια, που εξυπηρετούν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματά του.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ στις 3/02/16

-Να δώσουμε όλοι το παρόν την Πέμπτη 4/02/16,
ημέρα Γενικής Απεργίας, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
 στην Ομόνοια στις 10:30
                                                            
  Αγωνιστικά οι Διοικήσεις

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων                              Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων   
                                                                                                                      Εφημερίδων Αθηνών

                                                                                                     

Κλιμάκωση της πάλης 
ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο 
με συλλαλητήριο την Τρίτη 
και απεργία στις 4 Φλεβάρη


«Σε δεκάδες πόλεις το Σάββατο 23/01/16, δόθηκε μαζική και αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, στο κουαρτέτο των θεσμών, στη μεγαλοεργοδοσία με κεντρικό σύνθημα "Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο" που διαλύει τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα», τονίζει το ΠΑΜΕ.
Σε ανακοίνωσή του για τα συλλαλητήρια που έγιναν το Σάββατο 23 Γενάρη και την κλιμάκωση της πάλης καλεί:«Σε κάθε κλάδο, κάθε χώρο, κάθε γειτονιά, κάθε στιγμή ενιαία εργαζόμενοι, νεολαία, λαϊκά στρώματα που πλήττονται, να κλιμακώσουν την πάλη τους, να απαντήσουν μαχητικά στην κυβερνητική προπαγάνδα εξαπάτησης του λαού!
Την Τρίτη 26 Γενάρη, μέρα συζήτησης για το Ασφαλιστικό στη Βουλή, πρέπει να μας βρουν ξανά απέναντί τους! Να στείλουμε μήνυμα με τους αγώνες μας, με την παρουσία μας, ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να φτάσει στη Βουλή!
Στις 4 Φλεβάρη μέρα πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, να νεκρώσουν τα πάντα! Κανείς στη δουλειά, στα γραφεία, καμιά μηχανή να μην ξεκινήσει!Ο αντιασφαλιστικός νόμος με οποιαδήποτε μορφή αποκτήσει, να μη φτάσει στη Βουλή. Να αποσυρθεί! Δε διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις, δεν φτιασιδώνεται, δεν αλλάζει.Μόνο ανατρέπεται!Ή τα κέρδη των μονοπωλίων ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες».
24/01/16
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721


Στις 4 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση
του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
---------------------------------------------------------------------------Κινητοποίηση την Τρίτη26 Γενάρη
Στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια, την ώρα της συζήτησης στη Βουλή για το Ασφαλιστικό
Στο συλλαλητήριο καλεί και η ΠΑΣΕΒΕ.
Η προσυγκεντρώσεις του Σωματείου έχει οριστεί στις 5.30 μ.μ. Πλατεία Βάθης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή 31 Γενάρη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Λιθογράφων
στις 10:30π.μ. Αριστοτέλους 11-15
Στην αίθουσα συνεδριάσεων κάτω από τα γραφεία του Σωματείου.
-------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------
Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα! Ο,τι κατάφερε ο λαός μας με τον αγώνα του να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, έρχονται να το ξηλώσουν υλοποιώντας τη διαχρονική απαίτηση της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.

Τώρα χρειάζεται απεργιακός ξεσηκωμός παντού! Σε κάθε εργοστάσιο οργανώνουμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα με στόχο: Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα! Να μην φτάσει καν στη Βουλή! Από τη συμμετοχή στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα, από τη στάση του καθένα θα κριθεί το αποτέλεσμα! Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη μας δύναμη!

Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα! Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων, στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών».

Ετοιμάζονται να φέρουν γρήγορο θάνατο για το ασφαλιστικό!
Πρέπει να τους σταματήσουμε, είναι στο χέρι μας!

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας
στα νύχια των αρπαχτικών!

Το Σωματείο Λιθογράφων καλούμε όλα τα μέλη μας να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της απεργίας στους τόπους δουλειάς. Η απεργία είναι σκληρή σύγκρουση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και το κράτος των μονοπωλίων. Η απεργία προϋποθέτει πλατιά συζήτηση στους τόπους δουλειάς, αποφάσεις από τους ιδίους τους εργαζόμενους, σχέδιο για συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Το ΔΣ του Σωματείου Λιθογράφων καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Κυριακή 31/01/16 στις 10:30 με θέμα «Οργάνωση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο».  Να πάρουμε μέτρα για την επιτυχία της απεργίας σε κάθε εργοστάσιο, να διατάξουμε τις δυνάμεις του κλάδου σε απεργιακές φρουρές, να πάρουμε μέτρα για τη διασφάλιση της μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή 31 Γενάρη Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου
στις 10:30π.μ. Αριστοτέλους 11-15
Στην αίθουσα συνεδριάσεων κάτω από τα γραφεία του Σωματείου.
-------------------------------------------------------------------------------------

Αγωνιστικά η Διοίκηση


24/01/16
Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία
στις 4 Φλεβάρη

«Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη και στο συλλαλητήριο στις 26 Γενάρη στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.
Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική!
Να πληρώσει η πλουτοκρατία!».

Όλοι στη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 4 Φλεβάρη

--------------------------------------------------------

Την Πέμπτη 21/01/16 προχωράμε 

σε Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το 

Υπ. Εργασίας στις 18:00 

μαζί με όλα τα Σωματεία της Βιομηχανίας.

Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία! Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα! Ο,τι κατάφερε ο λαός μας με τον αγώνα του να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, έρχονται να το ξηλώσουν υλοποιώντας τη διαχρονική απαίτηση της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.

Τώρα απεργιακός ξεσηκωμός παντού! Σε κάθε εργοστάσιο οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο: Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα! Να μην φτάσει καν στη Βουλή! Από τη συμμετοχή στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα, από τη στάση του καθένα θα κριθεί το αποτέλεσμα! Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη μας δύναμη!

Η Ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία! `Η οι ανάγκες του κεφαλαίου ή οι δικές μας ανάγκες! `Η θα πληρώσουν ή θα ανατραπούν! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα! Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων, στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών».
Το Σωματείο Λιθογράφων καλούμε όλα τα μέλη μας να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της απεργίας στους τόπους δουλειάς.Η απεργία είναι σκληρή σύγκρουση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και το κράτος των μονοπωλίων. Η απεργία θέλει απεργούς, με διακοπή της παράγωγης, όχι ρεπό και άδειες ασθενείας. Θέλει εργάτες στους δρόμους και όχι αντιπροσωπείες σε συγκεντρώσεις. Προϋποθέτει πλατιά συζήτηση στους τόπους δουλειάς, συζήτηση, Γενικές Συνελεύσεις, αποφάσεις από τους ιδίους τους εργαζόμενους.

Το ΔΣ του Σωματείου Λιθογράφων ήδη υλοποιεί πρόγραμμα συνελεύσεων σε δεκάδες εργοστάσια, ενημερώνοντας και προετοιμάζοντας τον κλάδο για απεργία.

16/01/16

Ανακοίνωση Αλληλεγγύηςστους εργαζόμενους της SOFTEX

                                                                       15/01/16
Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της εταιρίας SOFTEX που αδιαφορώντας για τις συνέπειες ανακοίνωσε την παύση εργασιών του εργοστασίου και τα σχέδιά της για απόλυση όλων των εργαζομένων. Για μία ακόμα φορά το πολυεθνικό κεφάλαιο επιβεβαιώνει όχι μόνο ότι δεν έχει πατρίδα, αλλά ότι μπροστά στην εξασφάλιση των κερδών, δεν υπολογίζει τίποτα. Τόσα χρόνια άλλωστε οι εργαζόμενοι της SOFTEX έχτισαν το εργοστάσιο και το φτάσανε να είναι η μεγαλύτερη χαρτοποιία στην Ελλάδα με δεκάδες θυσίες σε εργατικά ατυχήματα, με εκατοντάδες απολύσεις που είχαν προηγηθεί. Το καλοκαίρι αυτοί ήταν που αντιμετώπισαν την καταστροφική φωτιά που με ευθύνη της εργοδοσίας τέθηκαν σε κίνδυνο οι ζωές των εργαζομένων.

Τώρα που η πολυεθνική BOLTON πήρε ότι ήθελε, αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ώστε να το κλείσει και να συνεχίσει τις επενδύσεις της αλλού.

Καταγγέλλουμε τη στάση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ενώ εύκολα «χτυπάει στην πλάτη» τους εργαζόμενους δηλώνοντας τη συμπαράστασή της, δίνει Γη και ύδωρ στα αφεντικά. Οι διαβεβαιώσεις άλλωστε του Υπ. Εργασίας ότι δεν θα επιτρέψει αυθαιρεσίες, αλλά θα επιβάλει την εφαρμογή των νόμων, μας κάνουν πιο ανήσυχους. Το ποιους εξυπηρετούν οι νόμοι το γνωρίζουμε καλά γι αυτό έχουμε καθαρό ότι απέναντι στην Εργατική Τάξη, είναι χέρι χέρι και η Κυβέρνηση.


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους της SOFTEX που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά. Ξεκαθαρίζουμε ότι οι Λιθογράφοι θα σταθούμε δίπλα στον αγώνα τους, γιατί έχουμε γνωρίσει τη δύναμη της αλληλεγγύης και ξέρουμε ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα. 

Ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου η εταιρεία SOFTEX



Το κλείσιμο του εργοστασίου της«Softex» στο Βοτανικό ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, η εταιρεία. Υπενθυμίζουμε πως από τον περασμένο Ιούλη, όταν η πυρκαγιά κατέστρεψε τμήμα των εγκαταστάσεων, η ζημιά δεν αποκαταστάθηκε και η μονάδα που κάηκε παρέμενε κλειστή. Παρά τις παρεμβάσεις του σωματείου και την ανησυχία των εργαζομένων, η εργοδοσία αρνούνταν να ανοίξει τα χαρτιά της.
Τελικά χτες, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του σωματείου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε πως βρίσκεται στη «δυσάρεστη θέση» να ανακοινώσει το κλείσιμο του εργοστασίου, επικαλούμενος το οικονομικό βάρος των επισκευών και την αδυναμία των μετόχων να ανταποκριθούν σε αυτό.
Σε κινητοποίηση οι εργαζόμενοι της SOFTEX 
υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη ΖΩΗ
Το Σωματείο των εργαζομένων απάντησε άμεσα με το παρακάτω δελτίο τύπου:
Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Αθηναϊκής Χαρτοποιίας

Ανακοίνωση- Δελτίο Τύπου
Από τη συνέλευση των εργαζομένων την Παρασκευή 15/01/16

Την Παρασκευή 15/01/16, δόθηκε μία πρώτη απάντηση από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της SOFTEX, στην απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο με τις πλάτες της κυβέρνησης. Στη μαζική συνέλευση των εργατών, αναδείχτηκε η ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα με αίτημα την επισκευή του καμένου τμήματος και την επαναλειτουργία του εργοστασίου.
Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την απόφαση της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστασίου, παρόλο που απ ότι φαίνεται, ήδη έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρίες για την επισκευή.  Η εργοδοσία της πολυεθνικής BOLTON για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνει ότι μόνο θεό έχει το κέρδος και αδιαφορεί για τις 130 οικογένειες που πετά στο δρόμο. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που η εργοδοσία δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, μιας και όλη η ιστορία του εργοστασίου, είναι γραμμένη με εκατοντάδες απολύσεις και δεκάδες εργατικά ατυχήματα για να διασφαλιστούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.
Αμέσως μετά τη συνέλευση, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπ. Εργασίας, απαιτώντας δέσμευση από την κυβέρνηση, ότι θα απαγορεύσει το κλείσιμο του εργοστασίου και θα πάρει μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.
Η συνάντηση απέβη άκαρπη, μιας και εκτός από κούφιες υποσχέσεις και φιλική συμπαράσταση με δελτία τύπου, από το γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, η ουσία ήταν ότι το υπουργείο αυτό που θα κάνει είναι «να εξασφαλίσει την εφαρμογή των νόμων».

Αυτό ακριβώς είναι που φοβίζει τους εργαζόμενους, η πικρή εμπειρία που έχουμε από την εφαρμογή των νόμων από αυτή και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι οι ίδιοι που αυτή την περίοδο φέρνουν νόμο για να ξεθεμελιώσουν το ασφαλιστικό, αυτοί που χθες επέτρεψαν την ¨ανταπεργία¨ με νόμο, αυτοί που σχεδιάζουν την κατάργηση των
συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Είναι αυτοί που πριν από μία εβδομάδα κτύπησαν με τα ΜΑΤ αρκετούς από τους εργάτες της SOFTEX που συμμετείχαν σε διαδήλωση ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα.


Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη λοιπών στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Γνωρίζουμε ότι αυτοί βαδίζουν χέρι-χέρι προς όφελος της πολυεθνικής. Οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι εργαζόμενοι δώσανε το επόμενο ραντεβού, την ερχόμενη Δευτέρα 18/01/16 στις 10:30 στην Ομόνοια ώστε να κατευθυνθούν με πορεία στο Υπ. Εργασίας.

15/01/16

Με στάση εργασίας απαντάνε οι εργαζόμενοι της Αφοί Βλάχου στην καθυστέρηση πληρωμών.


Από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την Πέμπτη 14/01/16
Την Πέμπτη 14/01/16 πραγματοποιήθηκε μαζική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Αφοί βλάχου με δύο θέματα, το ασφαλιστικό και τις καθυστερήσεις πληρωμών. Μέσα από τη συζήτηση, πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

-Προετοιμασία μαζί με τον υπόλοιπο κλάδο και την Εργατική Τάξη συνολικά για απεργιακή απάντηση στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση .
-Τρίωρες στάσεις εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας την Παρασκευή 15/01/16 ενάντια στις επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις πληρωμών.
-Εξουσιοδότηση του Σωματείου και της Επιτροπής των εργαζομένων για άμεση προκήρυξη στάσης εργασίας, σε περίπτωση που επαναληφθούν καθυστερήσεις. 

Απολύσεις εργαζομένων 
από την εταιρεία «Μόρνος»

Απάντηση των εργαζομένων 
με στάσεις εργασίας      

mornos.jpg

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 11/01/16 οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Μόρνος» στη Θήβα, αντιδρώντας στην απόλυση 3 εργαζομένων από την εργοδοσία την Παρασκευή 8 Γενάρη.
Από τη συνέλευση των εργαζομένων τη Δευτέρα 11/01/16
Στη συνέλευση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία από το Σωματείο Λιθογράφων και την Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου όπου εξέφρασε την αλληλεγγύη στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των συναδέλφων στο Μόρνο. Μάλιστα επισημάνθηκε στην τοποθέτηση του προέδρου των Λιθογράφων στη Γενική Συνέλευση, ότι οι 3 απολύσεις είναι μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου του Ομίλου Φιλίππου που είναι σε εξέλιξη και σε άλλα εργοστάσια όπως η ΒΙΣ, η ΕΒΓΑ κλπ και θέλει τους εργαζόμενους φοβισμένους και υποταγμένους να δέχονται τα αντεργατικά μέτρα χωρίς αντιδράσεις. Τέλος επισημάνθηκε ότι μπροστά στην επίθεση που έρχεται από κυβέρνηση και εργοδότες στο ασφαλιστικό, αλλά και στη μάχη για τη ΣΣΕ, ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να κλιμακωθεί. 
Σε άμεση αγωνιστική απάντηση καλεί τους εργαζόμενους η «Ταξική Προοπτική» εργαζομένων στην εταιρεία σημειώνοντας ότι «αντί η εταιρεία να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, τις απορρέουσες από την επιχειρησιακή ΣΣΕ προς τους εργαζόμενους, έφερε τον μποναμά των απολύσεων.
Πρόκειται για απολύσεις άδικες και καταχρηστικές που στόχο έχουν και τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας προκειμένου η εργοδοσία να προωθήσει τις επιδιώξεις της, που έχουν να κάνουν με την εντατικοποίηση της εργασίας και συνολικότερα των εργασιακών σχέσεων».
Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να απαιτήσουν την ανάκληση των απολύσεων και να είναι σε διαρκή ετοιμότητα για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.Σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων για την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Γενάρη με δίωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες.
13/01/16
Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα
Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864
E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas.gr

Αθήνα 5 Γενάρη 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλοι στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας 
την Παρασκευή 8 Γενάρη στις 12 πμ. 
στο Υπουργείο Εργασίας

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους να απαιτήσουμε όλοι με μια φωνή να μην φτάσει το έγκλημα στη βουλή.
Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΔΣ, τις επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς σε εγρήγορση και ξεσηκωμό. Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας.

Το ασφαλιστικό δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα, είναι η ζωή μας!
Στα βάρβαρα μέτρα του καλοκαιριού και στα νέα όρια ηλικίας προστίθεται πλέον ο βασικός πυρήνας που διαλύει εκ βάθρων τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης!
Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το ασφαλιστικό, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους άλλα τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο.
Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργηση του, μειώνουν τις αναπηρικές.
Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής-λαικής οικογένειας αν δεν αποκρουστεί.
Ενιαία κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου σφάζουν στο γόνατο την ασφάλιση μας.


Να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Να οργανωθούμε!
Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν τη ζωή μας!
Να δυναμώσει το κλίμα για μεγάλη απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 12ΠΜ 
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ




Θεώρηση βιβλιαρίων για το 2016

Σας ενημερώνουμε ότι για την θεώρηση βιβλιαρίων για το έτος 2016 είναι απαραίτητα τα παρακάτω δικαιολογητικά προς την Γ' Διεύθυνση ασφάλισης παροχών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:

Για τους άνω των 18 ετών: Δελτίο ταυτότητας (φωτοτυπία), ΑΜΚΑ, ΑΦΜ

Επιπλέον για τα τέκνα που σπουδάζουν: Πιστοποιητικό ή βεβαίωση σπουδών τρέχοντος έτος.

Για τους κάτω των 18 ετών: ΑΜΚΑ

Τέλος για τους συνταξιούχους να επιδεικνύεται εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2015.
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων 
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προετοιμαζόμαστε άμεσα για μεγάλη απεργία στον αντιασφαλιστικό όλεθρο!



Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου! Προετοιμαζόμαστε για σκληρή αναμέτρηση! Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης! Η κλιμάκωση της δράσης για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, απαιτεί τη συμμετοχή μας στους αγώνες, την οργάνωση μας στα σωματεία, στους συλλόγους. Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας. Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να βουλιάξουν από οργή και αγανάκτηση να νεκρώσουν τα εργοστάσια, όλοι οι χώροι δουλειάς.

Ετοιμάζονται να φέρουν γρήγορο θάνατο για το ασφαλιστικό!
Πρέπει να τους σταματήσουμε, είναι στο χέρι μας!

Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην κοινωνική ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει.

Κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι, μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο να παραμιλάμε και να ψιθυρίζουμε «πως υπάρχουν και χειρότερα»! Γι’ αυτό μαζί με την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας με τις συνεχείς απολύσεις, με τις καθυστερήσεις δεδουλευμένων, πολλαπλασιάζουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις ψεύτικες υποσχέσεις, δημιουργούν νέα διλήμματα, επεξεργάζονται σχέδια για να μας ξεγελάσουν, να μας βάλουν στη γωνιά!

                     Το ασφαλιστικό για τα αφεντικά είναι κόστος!
Για εμάς είναι η ζωή μας!

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.
Δε θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας!

Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του. Να είμαστε εκτεθειμένοι στις ασθένειες, στον επαγγελματικό κίνδυνο και η εργοδοσία και το κράτος να σου κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα σου δίνοντας πενιχρές υπηρεσίες επιπέδου πτωχοκομείου.
Στην αρχή προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο προτείνοντας τάχα «ισοδύναμα» μέτρα! Τώρα κάθε μέρα λένε κάτι διαφορετικό με στόχο να σκορπίσουν σύγχυση, να δυναμώσουν τη λογική «διαίρει και βασίλευε», να αποκρύψουν τη σφαγή που θα γίνει στο ασφαλιστικό, με νέες μειώσεις στις συντάξεις, αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι τα βαθιά γεράματα, με μείωση των κοινωνικών παροχών στην υγεία και την πρόνοια!



Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στα νύχια των αρπαχτικών!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δε μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων δε λέει να κοπάσει! Το νέο έτος πρέπει να μας βρει ετοιμοπόλεμους! Οι δύο απεργιακές μάχες Νοέμβρη και Δεκέμβρη έδειξαν ότι η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, στην οργάνωση μας. Με ισχυρό ταξικό μέτωπο μπορούμε να καθυστερούμε, να ματαιώνουμε σχεδιασμούς και μέτρα, αλλά αυτό δε φτάνει. Πρέπει να βάλουμε μπρος για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε, για νέες κατακτήσεις!

Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι!

Σήμερα δεν αρκεί οργή και η αγανάκτηση, απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και στον νέο και παλιό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ,
Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τη νεολαία σε διαρκή επαγρύπνηση. Η ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση να απαντηθεί αγωνιστικά, την πρώτη ώρα και μέρα σε κάθε πόλη.


                                                                                                 03/01/16