Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΚΑΛΕΣΜΑ
Οι διοικήσεις των κλαδικών συνδικάτων της Αττικής που υπογράφουμε
αυτό το κείμενο, καλούμε τα σωματεία εργαζομένων
και αυτοαπασχολούμενων, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους,
τις επιτροπές ειρήνης και άλλους μαζικούς φορείς της Αττικής σε σύσκεψη με θέμα:

ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ,
ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το
Σάββατο 5 Μάρτη, στις 10.00 π.μ., στον κινηματογράφο «ΑΛΚΥΟΝΙΣ»
(Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας)

Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης της δράσης ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στην Αν. Μεσόγειο και στη Β. Αφρική με αποτέλεσμα νέες εκατόμβες αθώων θυμάτων, νέες προσφυγικές ροές. Με πρόσχημα τους πρόσφυγες, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου στην περιοχή.
Δε μπορούμε να το επιτρέψουμε. Τα γεράκια του ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία θέση στο Αιγαίο. Απαιτούμε καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμιά διευκόλυνση στα γεράκια του πολέμου. Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα χρειάζεται να πάρει θέση, να μπει εμπόδιο στα πολεμοκάπηλα σχέδια τους, να αντιταχθεί στη δράση των ιμπεριαλιστών. Να δυναμώσει το μέτωπο στις εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις που σπέρνουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.
Δυναμώνουμε την πάλης μας, αντιστεκόμαστε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται. Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο. Απαιτούμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Μετά τη σύσκεψη καλούμε σε συγκέντρωση, στα Προπύλαια,
στη 1.00 μ.μ. και πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

                                                 Το κάλεσμα υπογράφουν:
Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Αττικής
Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής
Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας
Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής
Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων
Σωματείο Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου στην Αττική
Σωματείο Χαρτεργατών Αττικής
Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας
Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας
Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Σύλλογος Ιδ. Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά
Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων Αθήνας
Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής
Συνδικάτο Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων Νομού Αττικής
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Αττικής
Συνδικάτο ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού Αττικής
Συνδικάτο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Αττικής
Ναυτεργατικά σωματεία «ΠΕΜΕΝ», «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», «ΠΕΕΜΑΓΕΝ»
Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών «ΣΕΦΕΡΗΣ» και «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος
Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Γηροκομείων, Εργαστηρίων,
Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων Αθήνας

Αθήνα 26 Φλεβάρη 2016
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721

Ανακοίνωση

Προετοιμαζόμαστε για 48ωρη Απεργία 

στην περίπτωση 
που η Κυβέρνηση τολμήσει 

να φέρει το ασφαλιστικό στη βουλή.


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη, αποκάλυψε την τεράστια δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι του κλάδου. Η επιτυχία της επίσης, έδειξε το μέγεθος της δύναμης που έχει η οργάνωση από τα κάτω σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο. Πόσο μεγάλη αξία έχει να παλεύουμε για αιτήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, την μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.
Στην απεργία εκατοντάδες συνάδελφοι απεργήσανε, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά. Ήταν αρκετά τα τυπογραφεία που δε μπήκε μπροστά ούτε μία μηχανή. Σε αυτή την απεργία το μπλοκ του Σωματείου και συνολικά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, φανέρωσε τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις.
Η πρωτοφανής συμμετοχή στην απεργιακή φρουρά τα χαράματα της Πέμπτης στο Κορωπί, έδειξε ότι η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα των εργατών, μπορεί και μπλοκάρει όλη τη βιομηχανική ζώνη όταν το αποφασίσει . Απέναντι σε αυτή την ενότητα, δεν μπορεί να σταθεί κανένας μηχανισμός της εργοδοσίας και του κράτους για να μας βάλει εμπόδια.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!
Η συμμετοχή των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που βρίσκονται σε κινητοποίηση πανελλαδικά, απέδειξαν περίτρανα ότι χωρίς τον εργαζόμενο λαό δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Ούτε τα εργοστάσια, ούτε τα χωράφια, ούτε τα μαγαζιά, ούτε τα λιμάνια, τα τρένα, οι μεταφορές. Όταν ο εργαζόμενος λαός νεκρώνει την παραγωγή, νεκρώνει η χώρα!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Απαιτούμε: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει και ενταφιάζει την Κοινωνική Ασφάλιση. Η εργατική τάξη παράγουμε όλο τον πλούτο που είναι γύρω μας και μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Κανένας νέος να μην συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δε θα πάρει σύνταξη ποτέ. Αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει προς όφελος της Εργατικής Τάξης.
Εμείς δεν κουραζόμαστε, αυτή ήταν μόνο η αρχή!
Προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση της πάλης με 48ωρη απεργία στην περίπτωση που η Κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το ασφαλιστικό στη βουλή. Δεν χάνουμε ούτε λεπτό, δεν παρασυρόμαστε από την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης που στόχο έχει να κουράσει, να απογοητεύσει.
Το επόμενο διάστημα πρέπει να φτάσει το μήνυμα της απεργίας παντού. Να μην υπάρξει συνάδελφος, παλιός ή νέος που δεν αγωνιά για το ασφαλιστικό, που δε συμβάλει στην οργάνωση του αγώνα.  Κάθε εργοστάσιο, πρέπει να γίνει κάστρο του αγώνα. Να αξιοποιήσουμε τα διαλλείματα και τις αλλαγές βάρδιας για να συζητηθεί η απόφαση για κλιμάκωση. Να μπούνε τα υλικά του Σωματείου σε κάθε πίνακα ανακοινώσεων, σε κάθε χώρο διαλλείματος και καπνιστήριο.
Αυτή η μάχη είναι δική μας και πρέπει να την κερδίσουμε!
18/02/16


«SOFTEX»
Συγκέντρωση των εργαζομένων στην αποθήκη της πολυεθνικής «Bolton»


Έξω από την αποθήκη της πολυεθνικής «Bolton» στο Βοτανικό, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 15/02/16 οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Softex», που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της πολυεθνικής να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο.
Οι 131 εργαζόμενοι απειλούνται να βρεθούν στην ανεργία, καθώς τα σχέδια της πολυεθνικής ιδιοκτήτριας της «Softex», προβλέπουν το κλείσιμο του εργοστασίου. Μάλιστα, αφορμή για να δρομολογηθούν τα σχέδια αυτά στάθηκε η πυρκαγιά που κατέστρεψε μέρος της μονάδας τον περασμένο Ιούλη.
Η νέα παρέμβαση των εργαζομένων και του επιχειρησιακού τους σωματείου έγινε στην αποθήκη, όπου συγκεντρώνονται τα εμπορεύματα που διαθέτει η «Bolton» στην ελληνική αγορά (μεταξύ αυτών τα προϊόντα «Rio Mare», «UHU», «Neutro Roberts», «Omino Bianco», «Somatoline Cosmetics» κ.ά.). Αποτέλεσμα της παρέμβασης ήταν τα φορτηγά να φύγουν από την αποθήκη χωρίς να φορτώσουν ή να ξεφορτώσουν προϊόντα.
Παράλληλα με το καθημερινό πρόγραμμα δράσης, το επιχειρησιακό σωματείο προχωρά σε αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Οι εκλογές θα γίνουν στις 25 και 26 Φλεβάρη στα γραφεία του σωματείου, στο εργοστάσιο της «Softex».
15/02/16

ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ 
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
12 και 13 Φλεβάρη


Χιλιάδες στόματα, μια φωνή: «Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο!»
Με μια ανάσα και με μια φωνή, χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαζί με εργατοϋπαλλήλους της Αττικής, αυτοαπασχολούμενους, νεολαία και γυναίκες, απαίτησαν χτες από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντιασφαλιστικό της σχέδιο, να ξεσφίξει τη θηλιά της φορολογίας που πνίγει την αγροτική οικογένεια, να πάρει μέτρα ελάφρυνσης του κόστους της παραγωγής και των χρεών στις τράπεζες. Ο αγώνας επιβίωσης που δίνουν για περισσότερα από 20 μερόνυχτα οι αγρότες στα μπλόκα, μεταφέρθηκε στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στο παναγροτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο που έγινε με κάλεσμα 68 μπλόκων και τη συμμετοχή πολλών ακόμα. Το συλλαλητήριο αποφασίστηκε ως το επόμενο μεγάλο βήμα κλιμάκωσης του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, στη σύσκεψη που έγινε στη Νίκαια της Λάρισας, όπου δόθηκε επίσης η κατεύθυνση να παραμείνουν και να ενισχυθούν τα μπλόκα, να πυκνώσει η κατά τόπους δράση τους, να απορριφτεί κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει σκηνικό διαλόγου για να χειραγωγήσει τον αγροτικό αγώνα, χωρίς να πάρει πίσω κανένα από τα μέτρα που ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. 

Ενθουσιώδης υποδοχή στα τρακτέρ

Απ' όπου περνούσαν τα τρακτέρ, προκαλούν τον ενθουσιασμό του κόσμου.
Με κορναρίσματα και επευφημίες πέρασαν την Παρασκευή το μεσημέρι τα διόδια των Αφιδνών περίπου 20 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, που ταξίδευαν από τα χαράματα, για να τεθούν επικεφαλής του μεγάλου πανελλαδικού συλλαλητηρίου, να συμβολίσουν τη μάχη που δίνει μερόνυχτα τώρα στα μπλόκα η μικρομεσαία αγροτιά. Τα τρακτέρ υποδέχτηκαν αγρότες από τη Θεσσαλία που προπορεύονταν με τα πούλμαν, καθώς και κάτοικοι των γύρω περιοχών που βρέθηκαν στα διόδια. Μαζί τους ήταν και οι ανθοπώλες τις Αττικής που έχουν στήσει μπλόκο στο συγκεκριμένο σημείο. Με τις σημαίες των Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας και λάβαρα με τη μορφή του Μαρίνου Αντύπα, τα τρακτέρ ανταποκρίθηκαν με παρατεταμένα κορναρίσματα στα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του κόσμου και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα. Σε όλη τη διαδρομή κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισού, αλλά και μετά, στους δρόμους της Αθήνας, απ' όπου περνούσαν τα τρακτέρ προκαλούσαν χειροκροτήματα και εκδηλώσεις ενθουσιασμού, μέχρι που να φτάσουν στην Ομόνοια και να τεθούν επικεφαλής της μεγάλης πορείας. Το αποκορύφωμα ήταν η είσοδός τους στην πλατεία Συντάγματος, με ξέφρενα κορναρίσματα και τις σειρήνες αναμμένες, με τους ήδη συγκεντρωμένους αγρότες να απαντούν με συνθήματα και παρατεταμένο χειροκρότημα, όση ώρα τα αγροτικά μηχανήματα έπαιρναν τη θέση τους πάνω στη λεωφόρο Αμαλίας.


Η κινητοποίηση συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 13/02/16 όπου εργάτες και αγρότες διαδήλωσαν από κοινού.


«Εργατιά - αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», αντήχησε την ώρα που η μαζική συγκέντρωση των συνδικάτων, έχοντας διανύσει με δύο παράλληλες πορείες την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, έμπαινε στο Σύνταγμα, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών, με αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Η εργατική συγκέντρωση είχε ξεκινήσει νωρίτερα από την Ομόνοια, όπου κατέφθασαν οι προσυγκεντρώσεις από τέσσερα διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας. «Κάτω τα χέρια απ' την Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Τα Ταμεία χτίστηκαν στων εργατών τις πλάτες, δεν τα παζαρεύουμε στους κεφαλαιοκράτες», «Οι εισφορές δεν είναι των εργοδοτών, είναι ο ιδρώτας των εργατών», φώναζε ο εργατόκοσμος στην πορεία.
Οι αγρότες έδωσαν εκ νέου ραντεβού στα μπλόκα τους για να εκτιμήσουν την πανελλαδική κινητοποίηση και να συζητήσουν για την κλιμάκωση του αγώνα τους, απορρίπτοντας το διάλογο - απάτη της κυβέρνησης.
Την κλιμάκωση των αγώνων τους προετοιμάζουν και τα εργατικά συνδικάτα, με ένταση των πρωτοβουλιών τους μπροστά και στην προετοιμασία 48ωρης απεργίας αν η κυβέρνηση φέρει το νόμο στη Βουλή.

 15/02/16

ΕΡΓΑΤΙΑ - ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 13 Φλεβάρη στην Ομόνοια
Συλλαλητήριο το Σάββατο 13 Φλεβάρη 
στις 11 π.μ. στην Ομόνοια διοργανώνει το ΠΑΜΕ με σύνθημα:
«Εργατιά - αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά. Μπορούμε να τους σταματήσουμε»

Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό και να μην περάσει η εξαθλίωση, η ανέχεια, η νέα σφαγή στη ζωή μας. Τονίζει ότι οι αγρότες των αγωνιστικών μπλόκων που αποφάσισαν μέσα από το συντονιστικό τους όργανο να διαδηλώσουν στην Αθήνα ενάντια στην κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό, δεν θα είναι μόνοι τους.

Να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό!
Να μην περάσει η εξαθλίωση, η ανέχεια, η νέα σφαγή στη ζωή μας!
Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους νικήσουμε!
Να δυναμώσει σε κάθε χώρο η αλληλεγγύη
"Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά! Μπορούμε να τους σταματήσουμε!"
Όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο Σάββατο 13 Φλεβάρη, 11 π.μ Ομόνοια

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο έκτρωμα για το Ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή, απαντάμε με 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία».
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Χρ. Κατσώτης: Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στο εργοστάσιο της «Softex»

Να μη χαθεί σε κάθε περίπτωση καμία θέση εργασίας και να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και η επαναλειτουργία του εργοστασίου της «Softex» στο Βοτανικό ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.
Τόνισε ότι η πυρκαγιά ήταν μόνο το πρόσχημα για να δρομολογήσει η πολυεθνική προειλημμένες αποφάσεις και πρόσθεσε ότι για τις καταστροφές από τη φωτιά η εταιρεία φέρεται να έχει αποζημιωθεί από τις ασφαλιστικές.

Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «έκανε ότι μπορούσε» για να μην κλείσει το εργοστάσιο, παραδεχόμενος ότι στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν τα εργαλεία για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι. Ανέφερε πως έγιναν τριμερείς συναντήσεις και πως το υπουργείο Εργασίας «εξακολουθεί να πιέζει» για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

H επιχείρηση θα ξανανοίξει, αφού απαλλαγεί από του αυτούς τους εργαζόμενους και αξιοποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο που διατηρείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για φτηνό εργατικό δυναμικό, τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης.

Τόνισε ότι αποδεικνύεται πως τα εργοστάσια τα κλείνουν τα κέρδη των καπιταλιστών και όχι οι αγώνες των εργαζομένων, ότι καμία καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του λαού, ότι τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των εργαζόμενων είναι διαμετρικά αντίθετα.
Χιλιάδες εργαζόμενοι και λαός διαδήλωσαν: Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο!




Με τη συμμετοχή της στη πανελλαδική πανεργατική απεργία της Πέμπτης 4/02/16 και στις μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις, η εργατική τάξη «σφράγισε» τον αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες χιλιάδες λαού, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί και ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, νεολαίοι και γυναίκες, με κεντρικό αίτημα να αποσύρει η κυβέρνηση το σχέδιο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό.

Ταυτόχρονα, τα ογκώδη και σε πολλές περιπτώσεις πρωτόγνωρα μαζικά απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έδειξαν ότι ενισχύεται το ρεύμα εκείνο στο κίνημα που μπορεί να σπρώξει τα πράγματα μπροστά. Να συμβάλει καθοριστικά στην οργάνωση και στην κινητοποίηση περισσότερων δυνάμεων, που θα παλεύουν, για να υποστεί ρήγματα ο αρνητικός συσχετισμός, σε σύγκρουση με την εργοδοσία και την αντιλαϊκή της πολιτική. Που βάζει στο προσκήνιο των εργατικών - λαϊκών αγώνων τις σύγχρονες ανάγκες και παλεύει να δυναμώσει το εργατικό κίνημα και η συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Τέτοια στοιχεία ανέδειξε η μάχη που έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις, για να πετύχει η χτεσινή απεργία. Κόντρα στις απειλές, στους εκβιασμούς και σε πολλές περιπτώσεις στους ελιγμούς της εργοδοσίας, με ξεκάθαρο μέτωπο στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και τα κόμματά της, σε συμπόρευση με τους αγωνιζόμενους αγρότες των μπλόκων και τα άλλα λαϊκά στρώματα που χτυπιούνται από τη βάρβαρη πολιτική.

 Η απεργία της Πέμπτης είναι ξεχωριστή, επειδή «απέδειξε περίτρανα ότι χωρίς τον εργαζόμενο λαό δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Ούτε τα εργοστάσια, ούτε τα χωράφια, ούτε τα μαγαζιά, ούτε τα λιμάνια, τα τρένα, οι μεταφορές. Οταν ο εργαζόμενος λαός νεκρώνει την παραγωγή, νεκρώνει η χώρα!».
Σημειώνει ακόμα ότι «η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς σε όλη τη χώρα, οι πλημμυρισμένες από λαϊκό κόσμο κεντρικοί δρόμοι, φανερώνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις.

Η επιτυχία της γενικής απεργίας δείχνει ακόμα το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότηση και το δυνάμωμά της, με αιτήματα και συνθήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, τη μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838
omtvx@otenet.gr

5/2/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στην πολυεθνική MONDI στη Σίνδο, στη Θεσσαλονίκη που από τις 22 του Γενάρη έχουν ξεκινήσει τον αγώνα ενάντια στην καταγγελία της επιχειρησιακής σύμβασης από την εργοδοσία.
Η πολυεθνική αξιώνει μειώσεις μισθών έως και 15%, εργασία 6 ημερών και ουσιαστικά οι εργαζόμενοι να αποχαιρετήσουν τα δικαιώματα που τους έχουν απομείνει.
Η συγκεκριμένη πρακτική δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά είναι η τακτική των εργοδοτών για να αυξήσουν τα κέρδη τους, να φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.
Σύμμαχός τους, διαχρονικά οι κυβερνήσεις, παλαιότερες αλλά και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που όχι μόνο δεν ακύρωσε τη νομοθεσία που ουσιαστικά  καταργεί τις ΣΣΕ αλλά το επόμενο διάστημα φέρνει νόμους για μεγαλύτερη ελαστικοποίηση στις σχέσεις εργασίας, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Με την καταγγελία της σύμβασης και τους ισχυρισμούς της για χαμηλότερο κόστος εργασίας στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες αποδεικνύεται ότι για τους καπιταλιστές εμείς οι εργάτες, οι παραγωγοί του πλούτου, είμαστε κόστος.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους στη MONDI.


Να δώσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τη μάχη για την υπογραφή των Κλαδικών Συμβάσεων, να ανακτήσουμε όσα χάσαμε τα τελευταία χρόνια. Να ορθώσουμε ανάστημα στο νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης που σαν μέρος του ίδιου πάζλ παρουσιάζει και την Κοινωνική Ασφάλιση σαν κόστος για εργοδότες και το κράτος τους.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  &  ΣΥΝΑΦΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ  &  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ  &  ΠΟΤΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΡΓ/ΝΩΝ  ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΔΕΡΜΑΤΟΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΡΓ/ΝΩΝ  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ  &  ΣΥΝΑΦΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΛΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Από την απεργιακή φρουρά στη βιομηχανική ζώνη του Κορωπίου

Συνάδελφοι,
Οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών απευθύνουμε κάλεσμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των μισθωτών και ελευθεροεπαγγελματιών επιστημόνων, της νεολαίας, των γυναικών και των αγροτών, καθώς και στις Λαϊκές Επιτροπές και στους άνεργους, να πάρετε μέρος στην σύσκεψη με θέμα:

“Συμπεράσματα του Αγώνα μας Ενάντια στο χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης
και ο Σχεδιασμός της Δράσης για την Κλιμάκωση της Πάλης”

Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί 
την Πέμπτη, 11 Φλεβάρη, στις 18:00
Ξενοδοχείο NOVOTEL, Μιχαήλ Βόδα 4, Πλατεία Βάθης



Αθήνα, 7 Φλεβάρη, 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας καταγγέλλει τον διευθυντή της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας, για την ενέργειά του να απαγορεύσει την είσοδο, σε ώρα διαλλείματος, στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις της εφημερίδας, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Τάσου Τσιαπλέ.

Ο διευθυντής Μιχαλόπουλος, βιάζεται να δράσει ως λαγός της κυβέρνησης και να προχωρήσει μόνος του στην παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Εφαρμόζει δηλαδή τα σχέδια της κυβέρνησης πριν καν ψηφιστούν.
Η ενέργεια αυτή είναι εχθρική προς το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί. Ενημερώνουμε λοιπόν τον κο Μιχαλόπουλο ότι ακόμα δεν βρέθηκε τρόπος να αποκόψει κανείς τους συνδικαλιστές του ταξικού εργατικού κινήματος, από την επικοινωνία με τους εργαζόμενους. Ούτε αυτός θα το καταφέρει είτε είναι νόμιμος, είτε παράνομος όπως τώρα.
Ο κος Μιχαλόπουλος καλύτερα θα κάνει να ασχοληθεί με ζητήματα,  όπως το να έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι, να τους πληρώνει στην ώρα τους και να σταματήσει τις διαθεσιμότητες.

Καλούμε όλα τα σωματεία να μην υποκύπτουν σε τέτοιες τρομοκρατικές πρακτικές. Καλούμε τους συναδέλφους να ξεπεράσουν τον φόβο και τη μοιρολατρία ώστε να μην τολμά ο κάθε Μιχαλόπουλος να θεωρεί τσιφλίκι του τον χώρο που δουλεύουν οι εργαζόμενοι.


Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι πάντα μπροστά, θα ενημερώνει τους συναδέλφους, θα οργανώνει τους αγώνες, είτε το θέλουν είτε όχι η κυβέρνηση και οι κάθε λογής λαγοί της.
8/2/2016

«Δεν είναι ταινία, είναι η ζωή σου»
Η νεολαία, οι άνεργοι, οι αδύνατοι στο στόχαστρο!

«Δεν είναι ταινία, είναι η ζωή σου» τιτλοφορείται το νέο σποτ του ΠΑΜΕ, που κυκλοφόρησε ενόψει της πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη και καλεί τη νεολαία και τους ανέργους σε ξεσηκωμό.

«Το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό είναι φωτιά και λάβρα για τους ανέργους!», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

«Δεν φτάνει η καθημερινή πίεση που υπάρχει στους ανέργους σήμερα, το άγχος για να τα φέρουν πέρα, το ποσό του επιδόματος ανεργίας που δεν αρκεί, αλλά και δεν καλύπτει το σύνολο των ανέργων, έρχεται επιπλέον το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό και υπονομεύει και χαντακώνει όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον τους.

Η κυβέρνηση που προκλητικά και με θράσος δηλώνει πως νομοθετεί υπέρ των αδυνάτων, τσακίζει τους ανέργους κάθε ηλικίας, νυν και μακροχρόνιους. Και σήμερα απροστάτευτοι άνεργοι, μισοάνεργοι με μισθούς των 300-400 ευρώ και στο μέλλον εκτεθειμένοι στο όριο της ανέχειας!

Στο στόχαστρο η νεολαία που ψάχνει σήμερα το μεροκάματο με τα κιάλια!

Κανένας νέος σήμερα που είτε ψάχνει για πρώτη φορά εργασία είτε κινείται από κλάδο σε κλάδο για να βρει μεροκάματο είτε βρίσκεται σε παρατεταμένη κατάσταση ανεργίας, δεν θα έχει στο μέλλον πολλά χρόνια εργασίας. Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση θα είναι καταδικασμένος να περιμένει ως τα 67 χρόνια για να πάρει μια συμβολική αναλογική σύνταξη που μαζί με την Εθνική Σύνταξη συνολικά δεν θα ξεπερνά τα 450-500 ευρώ.

Απροστάτευτοι όλοι οι άνεργοι που βρέθηκαν ξαφνικά στην ανεργία!

Αντίστοιχα, κανένας άνεργος στην ηλικία των 40, των 50 ετών που έχασε ξαφνικά τη δουλειά του, που αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο μαγαζί του ή να κλείσει βιβλία, δεν μπορεί να αισθάνεται προστατευμένος. Είναι τμήμα των ανέργων που δύσκολα θα ξαναπιάσει δουλειά, δύσκολα θα βρει δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα σταθερής και μόνιμης εργασίας, είναι κομμάτι που θα ψάχνει να βρει λύση είτε σε προγράμματα ΟΑΕΔ με ημερομηνία λήξης ή θα κάνει δουλειές του ποδαριού. Αυτό το πολυάριθμο κομμάτι των ανέργων, θα περιμένει ως όμηρος τα 67 έτη για να μπορέσει να πάρει μια σύνταξη που το ποσό της αναλογικής σύνταξης λόγω της ανεργίας, θα είναι μια σταγόνα πλάι στα 384 ευρώ.

Κανένας άνεργος δεν προστατεύεται!
Κανένας αδύνατος δεν ανακουφίζεται!
Αντιθέτως, στο όνομα του αδυνάτου και στη δήθεν ισότητα και δικαιοσύνη, προκαλείται μεγαλύτερη φτωχοποίηση σε περισσότερους εργαζόμενους και σε λαϊκά στρώματα.
Οι άνεργοι δεν είναι αναλώσιμοι, δεν είναι ωφελούμενοι, δεν είναι ζητιάνοι! Είναι τα πρώτα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης, που "ξεφορτώθηκαν" οι επιχειρήσεις για να προστατεύσουν την κερδοφορία τους. Οι ανάγκες των ανέργων δεν μπορούν να μπουν στα όρια της κερδοφορίας των επιχειρηματιών!

Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι στα προγράμματα απασχόλησης, οι "περιστασιακά" εργαζόμενοι, να πάρουν θέση πλάι στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, τη νεολαία, τις γυναίκες και στην Πανελλαδική - Πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, να βγουν στους δρόμους μαζί με τα αιτήματα για σταθερή και μόνιμη εργασία, για ουσιαστική προστασία των ανέργων, να δυναμώσει το σύνθημα "να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό που διαλύει τη ζωή μας".

Το ΠΑΜΕ καλεί τους ανέργους να οργανωθούν στα σωματεία τους, στις επιτροπές ανέργων!

Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Να στείλουμε στην ανεργία τους εκμεταλλευτές μας, το πολιτικό προσωπικό τους, όσων σήμερα πλουτίζουν πάνω στη δυστυχία μας».