Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

                

Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Αφοί Βλάχου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, δεν περνάει σε εμάς!

Η Σωματειακή Επιτροπή της ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Λαγό και τους μπράβους του, σε σχολείο του Περάματος στις 17/1/2017.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής κατέφθασαν στο σχολείο του Περάματος με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για τη συμμετοχή 25 παιδιών μεταναστών στην εκπαιδευτική διαδικασία κατά τις απογευματινές ώρες που το σχολείο δεν λειτουργεί. Εκεί προπηλάκισαν δασκάλους και γονείς με σκοπό να ρίξουν  το  δηλητήριο της ξενοφοβίας, του μίσους και του ρατσισμού  στους παρευρισκόμενους.

Αυτοί που τάχα ενδιαφέρονται για τα ελληνόπουλα μόνο, είναι τα τσιράκια των αφεντικών,  που στη Βουλή δεν κάνουν άλλο, από προτάσεις υπέρ των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, για φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου. Ποτέ όμως δεν διεκδίκησαν πετρέλαιο θέρμανσης, για  τα παιδιά που  ξεπαγιάζουν στα σχολεία τις μέρες του χειμώνα, που δεν έχουν δασκάλους και βιβλία, που αναγκάζονται να πληρώνουν τα φροντιστήρια για να καλύψουν τα κενά.

Με αφορμή τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής, βγαίνει να κάνει καταγγελίες και η Κυβέρνηση που έχει την κύρια ευθύνη για το πρόβλημα που η ίδια έχει δημιουργήσει. Που κρατάει ομήρους τους μετανάστες στη χώρα μας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος τους θέλει να μετακινηθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ, που δεν τους δίνει νομιμοποιητικά έγγραφα για να μπορούνε να εργαστούν. Σε τελική ανάλυση, έχει ευθύνη γιατί συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ που γεννάνε τους πολέμους και αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να ξεριζωθούν από την πατρίδα τους.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι της ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ τα προηγούμενα χρόνια μαζί με τους Μετανάστες που δουλεύαμε στο εργοστάσιο, παλέψαμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας, ενάντια σε μειώσεις μισθών, περικοπές επιδομάτων και απολύσεις. Οι μάχες που δώσαμε δεν θα είχαν αποτέλεσμα, εάν και οι συνάδελφοι μετανάστες δεν συμμετείχαν αποφασιστικά  στις απεργίες και γενικότερα στις κινητοποιήσεις που όλοι μαζί αποφασίζουμε και υλοποιούμε. Το γεγονός αυτό δείχνει περίτρανα, ότι οι μετανάστες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργατική τάξης και δεν πρέπει κανένας να μας διασπάσει σπέρνοντας το μίσος και το ρατσισμό ανάμεσά μας.

Είναι ανάγκη Έλληνες και μετανάστες να απομονώσουμε την εγκληματική-ναζιστική Χρυσή Αυγή, γιατί χθες επιτέθηκαν σε γονείς και δασκάλους σε σχολείο στο Πέραμα, αύριο αυτό μπορεί να επαναληφθεί και σε άλλα σχολεία όπου πηγαίνουν τα παιδιά συναδέλφων μας.

Η Σωματειακή Επιτροπή της ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ


                                                                                                                   19-01-2017