Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΟΛ


Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα 

και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απλήρωτους εργαζόμενους του ΔΟΛ, στους εργαζόμενους από τα πρακτορεία Τύπου, και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους από την «Ίριδα» που επηρεάζονται άμεσα από την «αναστολή λειτουργίας» του ΔΟΛ, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 30/01/17 στις 3 μ.μ. συνδικάτα στον κλάδο που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μπροστά στο κτίριο επί της οδού Μιχαλακοπούλου 80 στα Ιλίσια, για να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στα όποια σχέδια ετοιμάζει η εργοδοσία σε βάρος τους.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου - Χάρτου και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ανοίχτηκαν πανό από την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων που ανέγραφε «Κυβέρνηση και εργοδότες κάνουνε παζάρια στις πλάτες των εργαζομένων του ΔΟΛ» καθώς και από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ που ανέγραφε «Να πληρώσουν κυβέρνηση και εργοδοσία - Καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας».
Οι αντιπρόσωποι των συνδικάτων και στελέχη του ΠΑΜΕ επανέλαβαν τις θέσεις τους στη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ΔΟΛ που έγινε το απόγευμα, δείχνοντας καθαρά ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παραμερίσουν τα στελέχη της εργοδοσίας και να αναλάβουν την οργάνωση του αγώνα τους, σε σύγκρουση τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τη διοίκηση του ομίλου.

Από την άλλη μεριά στελέχη της εργοδοσίας, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για το τι έχει συμβεί μέχρι τώρα, ουσιαστικά επιβεβαίωσαν τα παζάρια που γίνονται μεταξύ εκδοτών, επίδοξων επενδυτών, τραπεζών και κυβέρνησης και κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν κι αυτοί μέρος. Να στραφούν δηλαδή σε νομικίστικες διαδικασίες και να αναζητήσουν «λύσεις» μαζί με την εργοδοσία και τις τράπεζες. Όμως αυτές οι «λύσεις» όχι μόνο δεν προβλέπουν την καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά πολύ περισσότερο στέκονται απέναντι στο αίτημα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
30/01/17