Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721

Ανακοίνωση
12/05/2017
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Έπειτα και από της νέες εξελίξεις στο ΔΟΛ, με την είσοδο του Διαχειριστή – Εκκαθαριστή, για λογαριασμό των τραπεζών, φαίνεται πως έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα «επεισόδιο» στο έργο της ομηρίας των εργαζομένων, με τις νέες καθυστερήσεις  των πληρωμών της μισθοδοσίας.
Φιλοδοξώντας να συνεχιστεί το κλίμα της ηττοπάθειας και της ανοχής ανάμεσα στους εργαζόμενους, έχουν ξαμοληθεί τα παπαγαλάκια «των υποταγμένων».
«Διευθυντάδες και αφεντάδες», στελέχη και εκπρόσωποι εργοδοτικών συνδικαλιστών, συνεχίζουν το σχέδιό τους για  μεγαλύτερη παγίδευση συνειδήσεων σε κάθε αγωνιστική διάθεση, αλλά και της εκβιαστικής μεθόδευσης που συντελείται στο όνομα του να «παραμείνει το μαγαζί ανοικτό» απέναντι σε κάθε διεκδίκηση, ώστε να μη χάσει την αξία του… μπροστά στον πλειστηριασμό που έχει δρομολογηθεί.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι ίδιοι είναι που μέχρι και εχθές μας έλεγαν να κάνουμε υπομονή και ότι θα λύνονταν όλα τα προβλήματα αρκεί να προχωρούσαμε βήμα-βήμα, αποκλείοντας οποιαδήποτε κινητοποίηση… φέρνοντάς μας στο σημερινό χάλι...
Οι ίδιοι είναι που μέχρι και σήμερα μιλάνε επίσης, ενάντια σε κάθε διεκδίκηση και κατά των κινητοποιήσεων των εργαζομένων ακόμα και για άλλους κλάδους, λέγοντας ότι…αυτά καταστρέφουν τη χώρα…βάζοντας στο γύψο όποια μαχητική σύμπνοια.
Οι ίδιοι είναι που και αύριο, αν τους αφήσουμε, από το πόστο που υπηρετούν, θα προασπίζουν πότε το ένα και πότε το άλλο αφεντικό… ζητώντας και από μας συνενοχή στο ευάρεστο έργο τους…

Καμία συναίνεση, καμιά ανοχή στα σχέδια τους, που μας θέλουν συμμετέχοντες στην ίδια μας τη σφαγή…

Οι διαδικασίες αναδιάταξης στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ, δεν μας ξαφνιάζουν. Έχει δρομολογηθεί εδώ και αρκετό καιρό και προϋποθέτει το μάτωμα των εργαζόμενων, το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους και την υποταγή τους σε κάθε επενδυτικό σχέδιο. Σε αυτή την αναδιάταξη σημαντικό ρόλο παίζει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες. Στηρίζει μερίδες του κεφαλαίου προκειμένου να χτίσει το δικό της δίκτυο υπεράσπισης των αντεργατικών της σχεδίων.

Έτσι και, όσο περνάει ο χρόνος, περιμένοντας τα «σχέδιά τους» για επενδυτική λύση στο ΔΟΛ, μεγαλώνοντας ωστόσο και το λογαριασμό των ήδη παλαιών «ποτέ ξεχασμένων» όμως οφειλών, τόσο θα επιβαρύνετε και η δικιά μας θέση απέναντι σε κάθε εργασιακό μας δικαίωμα και σε κάθε διεκδίκησή μας.
Η γραμμή της αναμονής, της διαβούλευσης και της «εργασιακής ειρήνης», η αυταπάτη ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων μπορεί να ταυτιστούν με αυτά της επιχειρηματικότητας ενός «νέου επενδυτή» και των τραπεζών είναι παγίδα για κάθε εργαζόμενο που σέβεται τον εαυτό του και την εργασία του. Είναι εκ δια μέτρου αντίθετα και καταστροφικά για όλους τους συναδέλφους.

Ήδη και ο διορισμένος Διαχειριστής άρχίσε να ψελλίζει «χρησμούς» για τη τύχη των εργαζόμενων για μετά το τέλος τις διαδικασίας του πλειστηριασμού, πως είτε βρεθεί επενδυτής είτε όχι, τίποτα δεν θα είναι ίδιο, προβλέποντας και προσβλέποντας τα χειρότερα…

Όμως δεν θα τους περάσει. Με την οργανωμένη πάλη, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη, όλων των εργαζομένων, μπορούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ώστε να βάλουμε εμπόδια και σε αυτή την επίθεση, ώστε τα σχέδιά τους να μείνουν στα χαρτιά. Γι’ αυτό και τώρα, άμεσα θα πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα και να παρθούν από εμάς αποφάσεις αγωνιστικές ώστε να διεκδικήσουμε μαζικά και μαχητικά τα βασικά αιτήματά μας:

·         Να σταματήσει το νέο φέσωμα στη μισθοδοσία.
·    Να δρομολογηθεί η εξόφληση όλων των δεδουλευμένων που οφείλονται και που δεν χαρίζονται σε κανέναν και για κανένα λόγο.
·         Να μη χάσει κανένας συνάδελφος την εργασία του και τα συγκροτημένα εργασιακά του δικαιώματα σε οποιοδήποτε επενδυτικό Deal, αν και εφόσον γίνει…
·         Να συγκληθεί άμεσα η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων για να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις, που θα αντικρούουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία που σπέρνεται από όλους εκείνους που επιθυμούν «άκρα του τάφου σιωπή…»

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Παραμερίστε οποιαδήποτε νομικίστικη αυταπάτη ανάθεσης, που τάζει λύσεις και μοιράζει ρόλους που θα έπρεπε να έχουν αποκλειστικά και μόνο οι εργαζόμενοι με τα συλλογικά τους όργανα. Κανένας νόμος δεν εξασφαλίζει τα δικαιώματα μας αν δεν συνοδεύεται από τη μαζική και αγωνιστική μας δράση.
Τελείωσε ο χρόνος της υπομονής. Η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά σε όλα τα επίπεδα, μας αποδυναμώνει και μας απομονώνει. Θέλουν να μας πείσουν πως ότι συμβαίνει γίνετε για το γενικό καλό.

Δεν είναι παντοδύναμοι! Δεν είναι ανίκητοι μπροστά στην οργανωμένη δύναμη του λαού!

Οι εργαζόμενοι του κλάδου, πρέπει να δώσουμε τη δικιά μας απάντηση,  χρειάζεται να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν έχουν τη συναίνεση μας στα σχέδιά τους για παραίτηση και υποταγή.

Δίνουμε τη μάχη μέσα στα όργανα του εργατικού κινήματος για:

Οργάνωση του αγώνα τώρα στις επιχειρήσεις του ΔΟΛ, στον Μπόμπολα, και το Mega Channel. Οργάνωση της συμμετοχής των εργαζόμενων στα ΜΜΕ στην Πανελλαδική πανεργατική απεργία, της 17 Μάη μπροστά στην ψήφιση της νέας δέσμης αντεργατικών μέτρων.

Να μη λείψει κανείς.