Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ Λ. ΣΑΚΚΑ 
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

Απεργιακή συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους την Τρίτη. Δυναμικό το μπλοκ του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ με πανό το οποίο ανέγραφε «Μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία, αγώνας τώρα για άλλη κοινωνία», ενώ συμμετείχε η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου.
 Στη συγκέντρωση μίλησε μεταξύ άλλων ο Λεωνίδας Σακκάς εκ μέρους της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου και πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων ο οποίος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη ενάντια στα νέα μέτρα μέχρι το τέλος. «Τα ταξικά Σωματεία, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σήμερα είμαστε εδώ να πούμε ένα ηχηρό όχι στα μέτρα της κυβέρνησης» σημείωσε τονίζοντας ότι «η ταξική πάλη δε θα σταματήσει όσο υπάρχει εκμετάλλευση».
Ο Λ. Σακκάς υπογράμμισε ότι «η εργατική τάξη θα καταλάβει τη δύναμή της» και κάλεσε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Παράλληλα κάλεσε στην απεργία της Τετάρτης και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης καθώς και στο συλλαλητήριο το απόγευμα της Πέμπτης στην Ομόνοια.
Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκαν και εργαζόμενοι από το συγκρότημα «Πήγασος» που είναι σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Αμέσως μετά το μπλοκ του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ πραγματοποίησε πορεία ως το υπουργείο Εργασίας.