Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Όχι στην εργοδοτική επιθετικότητα!
 Να επιστρέψουν στην δουλειά οι απολυμένοι!

Συνάδελφοι – σες στην εταιρεία ΠΡΟΚΟΣ Α.Ε.
Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων καταγγέλλει τις απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η εταιρεία και καλεί όλους τους εργάτες να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο να οργανωθούν και να δώσουν απάντηση. Η εταιρεία του Πρόκου είναι από τις μεγαλύτερες στο είδος της και όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει θησαυρίσει από την δουλειά των εργαζομένων της. Από αυτούς που τώρα στέλνει στην μεγάλη δεξαμενή των ανέργων αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην ζωή τους.

Κανένας μόνος του στην κρίση

Στην αντεργατική επίθεση, η εργοδοσία βρίσκει σύμμαχο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια που έχουν ψηφίσει αυτή, αλλά και οι προηγούμενες. Αποδεικνύεται ότι η ανάπτυξη που θέλουν και καθυσηχάζουν τον λαό ότι θα έρθει δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες του εργάτη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, αντιθέτως εξυπηρετεί την ανάγκη της εργοδοσίας για αύξηση των κερδών και έχει ως προϋπόθεση τις απολύσεις, το πετσόκομμα των μισθών, την αύξηση της τρομοκρατίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση η κυβέρνηση ψήφισε με το 4ο μνημόνιο αλλαγές και στα εργασιακά με απελευθέρωση των απολύσεων και αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Σκοπός αυτών των μέτρων είναι να εξασφαλίσει στην εργοδοσία ότι θα έχει εργάτες ανοργάνωτους και με σκυμμένο το κεφάλι όπου δεν θα της βάζουν εμπόδια στους σχεδιασμούς της.

Να μην τους κάνουμε το χατίρι! Οργάνωση τώρα σε κάθε τόπο δουλειάς!

Οι εργάτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να έρθουν σε επαφή με το σωματείο και να βάλουν όλοι πλάτη ώστε να δοθεί συλλογική απάντηση μέσα από κάθε χώρο δουλειάς. Να βοηθήσει ο κάθε συνάδελφος ώστε να ανοίξει η κουβέντα μέσα στο εργοστάσιο και να σπάσει ο φόβος, καθώς κανένας εργαζόμενος όταν είναι μόνος του δεν είναι εξασφαλισμένος ούτε από τις απολύσεις, ούτε από τις μειώσεις ούτε από κανένα σχεδιασμό της εργοδοσίας.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο και από κοινού να οργανώσουμε την απάντηση είτε σε απολύσεις είτε σε μειώσεις μισθών. Στον κλάδο μας υπάρχει θετική πείρα από ακύρωση απολύσεων στην Αφοί Βλάχου, στην Νεοχάρτ και αλλού, αρκεί και οι εργάτες από μέσα να θέλουν να το παλέψουν.

20/05/17