Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721
e-mail: enosi.lithografon@gmail.com
                
Ανακοίνωση

Προετοιμαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για
ΓΕΝΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
Στις 17 Μάη, ή νωρίτερα εφόσον χρειαστεί


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες                                                         02/05/17

Η επίθεση δεν έχει τέλος! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες ημέρες στη βουλή, τα εφαρμοστικά νομοσχέδια της αντιδραστικής συμφωνίας με το κουαρτέτο. Μέτρα που μόνο στόχο έχουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάκαμψης για το κεφάλαιο, που τσακίζουν τους εργαζόμενους.
Για να αποσπάσει τη συναίνεση του λαού, η κυβέρνηση υπόσχεται το τέλος των μνημονίων και της «επιτροπείας», καλλιεργεί αυταπάτες για την εφαρμογή μέτρων ανάσχεσης και σταδιακής αντιστροφής των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης. Ταυτόχρονα φοβερίζει το λαό «να κάτσει στα αυγά του» για να μην υπάρξουν αναταράξεις στην οικονομία.
Δεν είναι παντοδύναμοι!
Δεν είναι ανίκητοι μπροστά στην οργανωμένη δύναμη του λαού!

Οι εργαζόμενοι του κλάδου, πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση απεργιακής απάντησης,  χρειάζεται να πάρουν το μήνυμα ότι δεν έχουν τη συναίνεση του λαού. Ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, δε θα μας αναγκάσουν σε παραίτηση. Η Εργατική Τάξη μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της και να παλέψει για τη ζωή που της αξίζει, για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών της. Μπροστά στις εξελίξεις, η ευθύνη για την επιτυχία νέας πανεργατικής γενικής απεργίας πέφτει στις πλάτες των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, αυτοί δουλεύουν για λογαριασμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, είναι πουλημένοι.
Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες να παρθούν απεργιακές αποφάσεις και πρωτοβουλίες από τα κάτω. Παίρνουμε στα χέρια μας την πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη ή νωρίτερα εφόσον χρειαστεί. Να είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα!