Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχαιρεσίες στα Πρακτορεία Τύπου.


Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση της εργοδοσίας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι και πάλι αυτοδυναμία στα Πρακτορεία Τύπου. Το Σάββατο 27 Μάη ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών με τη ΔΑΣ (παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) να καταλαμβάνει 5 έδρες στο 9μελές ΔΣ, την Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ,ΛΑΕ)να παίρνει 3 έδρες και την Παρέμβαση (κατέβηκε για πρώτη φορά) να παίρνει 1 έδρα. Στις ημέρες των εκλογών στα Πρακτορεία Τύπου αλλά και σε αυτές που προηγήθηκαν φάνηκε η τεράστια κινητοποίηση της εργοδοσίας προκειμένου να ελέγξει το Σωματείο και να το τραβήξει από την ταξική κατεύθυνση. Επιβεβαιώνεται πως το μεγάλο εκδοτικό κεφάλαιο θα κάνει τα πάντα προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του το επόμενο διάστημα.

Δεν μας ξαφνιάζει για παράδειγμα, ότι στο ψηφοδέλτιο της Αυτόνομης Παρέμβασης  συναντήθηκαν μαζί ως υποψήφιοι, προϊστάμενοι, απεργοσπάστες και άνθρωποι που έχουν κινηθεί νομικά ενάντια στο ΔΣ του ταμείου αλληλοβοηθείας.


Πέραν από αυτούς στην εφορευτική επιτροπή, κατατέθηκε φασιστικό ψηφοδέλτιο, με δύο μέλη της Χρυσής Αυγής, που η γενική συνέλευση των εργαζομένων απέρριψε ομόφωνα. 
28/05/17