Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΙΟΛΟΥ 104 – ΑΘΗΝΑ 10564 -   ΤΗΛ. 2103211144 – FAX 2103211146
praktoreiatypou.wordpress.com


                                                 Αθήνα 11/08/17

Προς Υπ .Εργασίας 
Γραφείο Γεν. Γραμματέα


Θέμα: Αίτηση για τριμερή συνάντηση με την εταιρεία "Ευρώπη ΑΕ Πρακτορείο Διανομής Τύπου"

Ο λόγος  του αιτήματος  μας είναι  πως τις τελευταίες ημέρες με ευθύνη της Διοίκησης της εταιρίας έχει σταματήσει η διακίνηση σχεδόν  όλων των εντύπων, εφημερίδων και προϊόντων, παρ’ όλο που κάποια από τα έντυπα ανήκουν στους ίδιους τους μετόχους της εταιρείας. Παρά τις εξελίξεις και τις διαρροές από στελέχη της εταιρείας για σχέδιο πτώχευσης χωρίς την καταβολή αποζημιώσεων, δεν έχει γίνει καμία εγγραφή ενημέρωση από την εταιρεία προς τους εργαζόμενους. 

Παρακαλούμε όπως ορίσετε το συντομότερο δυνατόν τριμερή συνάντηση με θέμα το μέλλον της εταιρείας και τη διασφάλιση των εργαζομένων τόσο όσων αφορά τις θέσεις εργασίας, όσο και την καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων σε περίπτωση πτώχευσης.  

Καλούμε το Υπ .Εργασίας να πάρει θέση όσον αφορά τη σχεδιασμένη αναδιάταξη στον τύπο από τους μεγαλοεκδότες του κλάδου. Να βάλει εμπόδια στις ομαδικές απολύσεις. 

Ξεκαθαρίζουμε από πλευράς εργαζομένων και Σωματείου πως θα αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσον και κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας κόντρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία αλλά και το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που τη στηρίζει.