Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ 
 
Παρέμβαση ενάντια στα «δουλεμπορικά»
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Παρέμβαση ενάντια στα «δουλεμπορικά γραφεία», στην «ενοικιαζόμενη εργασία» και στην αιχμαλωσία των εργαζομένων με ολιγόμηνες συμβάσεις, με απαίτηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 12/01/2018 το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου.

Η κινητοποίηση έγινε στο «δουλεμπορικό γραφείο» «Trenkwalder - Job Centres», μέσω του οποίου παίρνει «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους με συμβάσεις λίγων μηνών η επιχείρηση «Αφοί Βλάχου».

Η αντιπροσωπεία του Συνδικάτου απαίτησε μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν ως «ενοικιαζόμενοι», καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ακόμα, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις-«δουλεμπορικά» στηρίζονται από την κυβέρνηση, όπως στηρίζονταν και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες νομοθετούν για να τους «λύσουν τα χέρια».

Ξεκαθάρισαν ότι στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς κανένας εργάτης δεν μένει ανυπεράσπιστος, καθώς οι εργάτες είναι οργανωμένοι στο Συνδικάτο τους, στο οποίο είναι γραμμένοι και οι ενοικιαζόμενοι, ενώ υπάρχει και Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου και πως ο αγώνας θα συνεχιστεί, ώστε να πάψει η αιχμαλωσία των εξάμηνων συμβάσεων.