Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

113 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ - ΜΙΚΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκπαιδεύουν το στρατό
για να χτυπάει εργατικές διαδηλώσεις.
Άσκηση αντιμετώπισης του «εχθρού λαού»!

Φωτ. από παλιότερη παρόμοια άσκηση στο Κιλκίς
Φωτ. από παλιότερη παρόμοια άσκηση στο Κιλκίς
Σε άσκηση αντιμετώπισης διαδηλωτών προχώρησε χτες η 113 Πτέρυγα Μάχης στη Μίκρα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της καταστολής ενάντια στον «εχθρό λαό», με εμπλοκή και των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σέρνει όλο και πιο βαθιά τη χώρα στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και επιχειρεί να καταστείλει όποιον σηκώνει κεφάλι ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, δυνάμεις της 113 ασκήθηκαν σε σενάριο βάσει του οποίου τη βάση προσεγγίζει ειρηνική διαδήλωση που εξελίσσεται σταδιακά σε «βίαιη». Διαδηλωτές αφήνουν, δε, ένα «κουτί» στην είσοδο του στρατοπέδου. Σε αντίδραση, δυνάμεις της 113 συγκροτούνται σε ομάδες, προχωρούν σε προσαγωγές διαδηλωτών, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν για τον έλεγχο του «κουτιού» και την εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού που υποτίθεται κρύβει.

Να σημειωθεί πως σμηνίτης που υπηρετεί στη μονάδα διαμαρτυρήθηκε έντονα και καταδίκασε την άσκηση και το περιεχόμενό της, ενώ κατόπιν αυτού η διοίκηση τον εξαίρεσε από την άσκηση.
Να σημειωθεί ακόμη ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το προσωπικό της 113 ασκείται τουλάχιστον μια φορά ετησίως στο τέτοιο σενάριο. Γενικά, άλλωστε, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται ουσιαστικά στην «καταστολή πλήθους».

Π.χ. το 2014 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση «καταστολής κινητοποιήσεων» από το Μεικτό Λόχο Στρατονομίας (ΜΛΣΝ),μέσα στο Πεντάγωνο. Στρατονόμοι - στρατιώτες που υπηρετούσαν τη θητεία τους - εξοπλίστηκαν με στολές τύπου ΜΑΤ, με προστατευτικές περικνημίδες, θώρακες, γκλομπ, κράνη και πλαστικές ασπίδες. Στη συνέχεια, αφού τοποθετούνταν σε διάφορους σχηματισμούς, στελέχη του στρατεύματος παίζοντας το ρόλο «διαδηλωτών» (βλ. προβοκατόρων), τους εκτόξευαν αντικείμενα, όπως πλαστικά μπουκάλια νερού.

Η προετοιμασία του στρατεύματος για αντιμετώπιση του «εχθρού λαού» υποδηλώνεται και από άλλα περιστατικά, όπως ότι η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος» το 2011 πραγματοποίησε στην Αργυρούπολη του Κιλκίς την άσκηση καταστολής πλήθους «Καλλίμαχος» του ευρωστρατού, με χρήση πυροβόλων όπλων, τεθωρακισμένων και ελικοπτέρων. Η άσκηση επαναλήφθηκε το 2013. Επίσης, η 71η χρησιμοποιήθηκε το 2012 για αστυνομικά καθήκοντα φύλαξης στο Πεντάγωνο, με αφορμή τη συγκέντρωση εργατών των ναυπηγείων.
26/04/18