Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ 


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια να τιμωρηθεί από τη μονάδα του, στρατιώτης, που υπηρετεί τη θητεία του στον στρατό, γιατί συμμετείχε μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, συναδέλφους, φοιτητές και νεολαία στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα στις 27/2, αλλά και γιατί απηύθυνε χαιρετισμό, ενώνοντας τη φωνή του μαζί τους.
Τιμωρείται γιατί ανέδειξε ότι καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και του λαού μας και όχι να συμμετέχουν στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών, αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων μαζί με την ΕΕ, με τελικό σκοπό τον έλεγχο πηγών και δρόμων μεταφοράς Ενέργειας για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί οι σχεδιασμοί είναι που απειλούν με νέα επέμβαση στη Συρία και γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Ενέργειες όπου στοχοποιούν τα παιδιά μας που υπηρετούν τη θητεία τους, και θυμίζουν «άλλες εποχές». Τη στιγμή που σε διάφορες εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων καλούνται επίσημα στελέχη της Χρυσής Αυγής, τιμωρείται ένας στρατιώτης, που, όπως έχει αναφαίρετο δικαίωμα, εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας σε σχέδια, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την άμυνα της χώρας. 
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ καλεί όλους τους συναδέλφους, να ενώσουν τη φωνή τους με τους χιλιάδες εργαζόμενους και να καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο τέτοιες ενέργειες. Να ξεπεράσουν τον αποπροσανατολισμό, που καλλιεργούν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δυνάμεις που επενδύουν στον εθνικισμό και στη διαίρεση των λαών.

13/04/2018