Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
  
15-04-2018

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Τύπου κ’ Χάρτου, καταγγέλλει με οργή την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία. Για μια ακόμη φορά επικαλούνται προσχήματα που δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές τους επιδιώξεις.
Στόχος τους είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και δρόμων για λογαριασμό των αστικών τάξεων των χωρών τους, απέναντι σε άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις όπως η Ρωσία. Στην εκπλήρωση αυτού του στόχου δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν λαούς και κυρίαρχα κράτη, όπως άλλωστε έχουν κάνει τόσες φορές στο πρόσφατο παρελθόν!

Ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες και τα θύματα θα είναι οι λαοί. Εχθροί μας δεν είναι οι λαοί των γειτονικών χωρών, αλλά οι αστικές τους τάξεις, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που στηρίζουν αυτά τα συμφέροντα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, δίνει «γη και ύδωρ» στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ, παρέχοντας διευκολύνσεις μέσα από τις στρατιωτικές βάσεις που υπάρχουν στη χώρα μας. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει το έγκλημα προβάλλοντας και αναβαθμίζοντας, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, το ρόλο της στο ΝΑΤΟ, συμμετέχοντας με τους «συμμάχους» σε στρατιωτικές ασκήσεις.

Τώρα είναι που χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας του ταξικού κινήματος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να βροντοφωνάξουμε να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, να μην παρέχει καμία διευκόλυνση, να κλείσει η βάση της Σούδας, να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από τις εκτός συνόρων αποστολές.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Καλούμε όλους και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, 
την Τρίτη 17 Απριλίου, ώρα 19:00, στο Σύνταγμα. 
(Προσυγκέντρωση του κλάδου 18:30 Πλ. Κλαθμώνος)

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ