Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν σταματάειμε μερικά σπασμένα τζάμια και βίντεο ανωνύμων στο διαδύκτιο.



Ανακοίνωση

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες                                                                                                         15/04/18

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την προβοκατόρικη επίθεση της ομάδας "Ρουβίκωνας" στην επιχείρηση PAPERPACK.


 Αυτές οι ενέργειες είναι ξένες στους εργάτες και το ταξικό κίνημα και δεν βοηθούν στη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη δημοσιότητα που πήρε από  τα κανάλια (που ανήκουν σε βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες) αυτή αλλά και άλλες αντίστοιχες ενέργειες. Οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων και του Συνδικάτου που φοβίζουν την εργοδοσία, είναι αυτές που οργανώνονται μέσα στους χώρους που γεννιέται η εκμετάλλευση από τους ίδιους τους εργάτες με το κεφάλι ψιλά. Γι’ αυτό και τα αστικά ΜΜΕ τις θάβουν κυριολεκτικά, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων μπορούνε εύκολα να αντικαταστήσουν κάποιες σπασμένες τζαμαρίες. Αυτό που δε μπορούνε να χειραγωγήσουν είναι την οργανωμένη και συνειδητοποιημένη μάζα των εργατών.

Το συνδικάτο Τύπου και Χάρτου αυτό τον αγώνα προετοιμάζει και δε ρίχνει πιστολιές στον αέρα. Έχει μάθει να δρα χωρίς κουκούλες και να αναμετριέται πρόσωπο με πρόσωπο με την εργοδοσία του κλάδου. Αυτό που τελικά θα μείνει από τη συγκεκριμένη ενέργεια για τους εργαζόμενους της PAPERPACK,  είναι η εργοδοσία να έχει έναν επιπλέον λόγο για να τρομοκρατήσει τους εργάτες. Για να βάλει εμπόδια στην οργάνωση τους στο ταξικό τους Συνδικάτο, για να αποκρούσουν την επίθεση της εργοδοσίας, που πρόσφατα εκφράστηκε με τις τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις πρωτοπόρων εργατών στο συγκεκριμένο χώρο. 
Ταυτόχρονα τέτοιου είδους ενέργειες ρίχνουν νερό στο μύλο της εργοδοσίας, να συνεχίσει τη συκοφάντηση  του Συνδικάτου, του ΠΑΜΕ και τους εργατικούς αγώνες και ταυτόχρονα να φοβίσει ακόμα περισσότερο τους εργάτες για να μη σηκώνουν κεφάλι απέναντί της.

Καλούμε τους εργαζόμενους της PAPERPACK  να οργανωθούν ακόμα πιο μαζικά στο Συνδικάτο ως τη καλύτερη απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Να μην περάσει κανένας φόβος. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής τάξης, που αν πιστέψει στη δύναμή της, μπορεί να νικήσει.
Δίνουμε το επόμενο ραντεβού με τους συναδέλφους της Paparpack και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην απεργιακή συγκέντρωση της πρωτομαγιάς την Τρίτη 1η Μάη στις 9:30 στην Πλ. Κάνιγγος και στις 10:00 στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.