Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία


Mε τα συνθήματα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Τραμπ, Μέι και Μακρόν, είναι δολοφόνοι των λαών», που δόνησαν την ατμόσφαιρα έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, ολοκληρώθηκε η μαζική, δυναμική, μαχητική πορεία του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 17 Απρίλη, στο πλαίσιο του αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου που ξεκίνησε νωρίτερα στο Σύνταγμα, ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα με τις επιθέσεις στη Συρία και την ελληνική εμπλοκή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. 
Η αμερικάνικη πρεσβεία ήταν «σιδερόφρακτη» από κλούβες των ΜΑΤ και «ζωσμένη» από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τους διαδηλωτές να πετούν αυγά στην πρεσβεία.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία ήταν «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές». Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το πανό του ΠΑΜΕ που ανέγραφε «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».
Η γαλλική και η βρετανική πρεσβεία καθώς και τα γραφεία της ΕΕ ήταν «ζωσμένα» από  ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά στα γραφεία της ΕΕ, στη συμβολή της Β. Σοφίας με την Ηρώδου του Αττικού.
Με τη μαζική, δυναμική, μαχητική κινητοποίηση φάνηκαν τα αντανακλαστικά και η ετοιμότητα του ταξικού εργατικού κινήματος που επί δύο ημέρες έκανε μεγάλο άνοιγμα σε χώρους δουλειάς, με περιοδείες, εξορμήσεις και γενικές συνελεύσεις, που εκφράστηκαν μαζικά και με τη μεγάλη συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο.

Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Νωρίτερα έγινε στο Σύνταγμα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο. «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» έγραφε το πανό στην εξέδρα. 
Καταδικάστηκαν η καταστολή και η τρομοκρατία ενάντια στην αντιπολεμική κινητοποίηση φοιτητών, μαθητών, εργατών, αλλά και πρόσφατη τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο.
Όπως επισήμαναν, οι ιμπεριαλιστές ματώνουν για ακόμη μια φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών τους με τη Ρωσία. Παράλληλα τόνισαν ότι μόνη λύση για όλη την περιοχή είναι οι λαοί να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στους καπιταλιστές, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς συνολικά. 
18/04/18